LA PREGUNTA QUE ENS HAURÍEM DE FER ÉS PER QUÈ?

Des de finals del passat mes de gener la Plaça Joan Maragall compta amb un tancament integrat a l’entorn que ajuda a millorar la seguretat de la mainada que hi juga. Aquesta és una proposta que des del grup municipal de la CUP Torelló – Som Poble vàrem presentar al ple després de reunir-nos amb l’Associació de Veïns del Barri de Montserrat i que ha trigat un any a materialitzar-se. Durant pràcticament sis mesos hem hagut d’anar insistint en la comissió informativa de serveis territorials i promoció econòmica que aquest era un tema pendent.

El nostre grup és ara per ara el grup de l’oposició que amb diferència ha presentat més mocions al ple municipal. En el número dos de la revista Infocup (primavera-estiu 2017), denunciàvem que només un 21% del total de mocions que havíem presentat fins aleshores s’havien executat del tot. A hores d’ara, sense tenir els números exactes a la mà, aquest percentatge no deu haver variat gaire i fins i tot ens atreviríem a dir que segurament ha augmentat.

La gestió que l’equip de govern fa del control d’execució dels acords de ple és pèssim i ineficient. Malgrat que aquesta no és una responsabilitat de l’oposició, sovint queda a les nostres mans vetllar perquè els punts aprovats es portin a terme. Ja sigui per ineficiència, deixadesa o perquè el govern no les considera una prioritat malgrat haver estat aprovades pel consistori, les propostes de l’oposició sovint corren el risc de quedar oblidades en un calaix si no s’hi insisteix i no hi ha un seguiment per part del grup que l’ha presentat.

És o hauria de ser obligació de la Secretaria, l’equip de govern i els serveis tècnics assegurar la materialització dels acords de ple. Però la ineficiència de la nostra administració local per la manca de lideratge que pateix, fa que sigui relativament fàcil trobar acords que s’eternitzen o que no s’acaben portant a terme. Per això és tan important que els punts d’acord siguin concrets, avaluables i a poder ser perioditzats, perquè és l’única manera que els membres de l’oposició que no tenim dedicació parcial o exclusiva, ni uns serveis tècnics a plena disposició, puguem portar un mínim control sobre el rendiment de comptes.

Per altra banda és evident que hi ha una manca de voluntat política preocupant pel què fa al propòsit de fer transparent la gestió municipal. Prova d’això és la negativa amb què CIU i FEM es van oposar a una altra moció també presentada per nosaltres principis d’aquest mandat. En aquella ocasió, vàrem proposar poder fer el seguiment i control de l’aplicació dels acords inclosos a les mocions aprovades al ple de l’ajuntament de Torelló a través d’una base dades que feia possible el rendiment de comptes i evidenciava el calendari d’execució. Desgraciadament, l’equip de govern no va creure convenient aplicar aquesta mesura destinada a millorar l’eficiència administrativa i a fer avaluable la seva gestió davant la ciutadania. La pregunta que segurament ens hauríem de fer és per què?

IMG_1533

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s