NO N’APRENEM

Dels 820.000 € d’ajuts que l’Ajuntament de Torelló rebrà de la Diputació de Barcelona, només 150.000 € aniran destinats a projectes socials. En un document entregat a l’equip de govern el 22 de febrer d’aquest any, des de la CUP Torelló – Som Poble proposàvem per aquestes ajudes i assistència als governs locals gestionades a través de les Meses de Concertació de la Diputació, una sèrie de polítiques que preveiem poder aplicar destinant-hi una partida de 250.000 €.

La primera d’aquestes mesures polítiques anava enfocada a combatre la malnutrició i la pobresa infantil. La nostra voluntat era que es crees un “observatori” per detectar casos de malnutrició i pobresa infantil de forma preventiva. Segurament i per sort a Torelló no hi ha masses infants que passin gana, però és possible que si que n’hi hagin que no puguin gaudir d’una alimentació equilibrada i adequada a la seva edat. Igualment i per desgràcia, segur que no és estrany trobar entre la nostra mainada, famílies que no poden participar de determinades activitats com ara les colònies d’estiu. De la mateixa manera proposàvem ampliar les beques menjador i reforçar l’assistència del Banc d’Aliments d’Aliments amb una “Targeta Solidària” de prepagament destinada a la compra de menjar o per cobrir altres necessitats de famílies necessitades i per extensió dels seus infants. L’objectiu garantir i controlar una alimentació equilibrada per aquests nens i nenes.

En segon lloc proposàvem començar a establir mesures de tarifació social, per a nosaltres un objectiu prioritari d’aquest mandat. Concretament demanàvem finançament per a l’elaboració d’un estudi destinat a definir com caldria fer-ho i proposàvem que es comencés a posar en pràctica en serveis com els de teleassistència, el transport adaptat, les llars d’infants, la piscina municipal o  les escoles de música i arts plàstiques. És a dir, demanàvem a l’equip de govern que treballés amb l’objectiu de tarifar els serveis municipals en funció de la renda de la ciutadania, una mesura que ja s’està aplicant amb èxit en altres poblacions del nostre país i que l’equip de govern de CIU-FEM, malgrat començar-ne a parlar, continua sense entendre tal i com demostra el discurs que ha tingut a l’hora d’aplicar les noves tarifes de l’Escola de Música.

Com a tercera mesura política proposàvem destinar part dels recursos a contractar persones d’edat avançada en situació d’atur i que necessitin cotitzar cert temps per poder tenir una jubilació digne. També proposàvem estendre  aquests ajuts a persones a les quals els manqui cotitzar cert temps per accedir a l’atur.

Finalment i en quart lloc, amb l’objectiu de garantir la dignitat i autonomia alimentària de les persones amb risc de vulnerabilitat,  també proposàvem destinar una partida per a persones i famílies sense ingressos, així com per les que han d’esperar períodes llargs de temps per accedir a una renda mínima d’inserció (fins i tot en forma de préstec en aquest segon cas). Aquest fons per garantir uns ingressos mínims és absolutament necessari, ja que actualment passa més d’un any entre el reconeixement del grau de dependència i la recepció de la prestació.

Malauradament, altre cop la política visible de les pedres passarà per sobre de la invisible que es centra en les persones. No n’aprenem.

Política social

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s