“ASSABENTAT” PER OBSERVACIONS I NOTA DE PREMSA

Arrel de la repercussió que ha tingut el post que vaig publicar en aquest bloc el passat dia 4 d’abril arrel d’una sanció imposada per portar els adhesius del “CAT” a la matrícula, l’Ajuntament de Torelló ha cregut convenient publicar una nota de premsa que crec necessari comentar.

Abans de res deixeu-me dir que no deixa de sorprendre’m el poder de la xarxa.  Més de 1.000 lectures del post en poques hores i un ressò important en diferents mitjans de comunicació, com en poden ser d’útils eines com aquest bloc!

Bé però, anem al gra.Finalment no he hagut de presentar recurs i esperar resposta per saber que la multa se’m ha posat és per haver estacionat malament i no per portar el “CAT” a la matrícula. L’Ajuntament ho ha publicat en nota de premsa. Sabent això, i malgrat que em sorprèn que se’m multi per aparcar en bateria en una zona on els veïns ho hem fet tota la vida, no cal dir que pagaré la multa perquè el fet de no saber que estava cometent una infracció no m’eximeix de la meva responsabilitat. Per tant toca pagar i toca advertir als meus veïns, a qui per sort de moment no han multat, perquè allò que hem fet sempre està mal fet i ara s’ha començat a sancionar.

Dit això em preocupa en primer lloc la manera en que es transmeten les informacions a la ciutadania. Només cal fer un cop d’ull a la multa per veure que no és gens clara: com és que no es descriu la sanció i en canvi es detalla que portar el “CAT” és il·legal? Malauradament evidenciem que els conceptes de transparència i bon govern continuen sent paraules buides per moltes administracions. No hi ha una preocupació real perquè la informació correcta arribi a la ciutadania. Una bona prova en són les declaracions publicades ahir al 9 Nou on es recollien les paraules del Regidor de Seguretat Ciutadana, màxim responsable de la policia local i persona que haurà d’acabar validant la multa. En elles es pot apreciar clarament que no jo no vaig ser l’únic a qui no va quedar clar el concepte de la sanció.

En segon lloc i a diferència de l’equip de govern, a mi no em deixa gens tranquil el fet que de moment no se’m hagi sancionat per portar el “CAT”. Les observacions fetes amb lletra majúscula que apareixen en la multa em continuen semblant igual de greus perquè es basen en una persecució política/ideològica. De moment, i segons la nota de premsa, sembla que són a títol merament informatiu, però que amb “l’assabentat” indiquen que poden acabar en sanció.

En tercer lloc i continuant amb la nota de premsa voldria deixar clar que jo no em sento perseguit per ningú. És més, no crec ni que aquest agent sàpiga qui sóc. Quan parlo de persecució política no faig referència a la meva persona, faig referència a tots els ciutadans que són o poden arribar ser sancionats per evidenciar una ideologia política democràtica lluint el “CAT” a la matrícula.

En quart lloc tinc la sensació que  l’afegitó de la nota on es diu que el patrullatge al carrer Orís s’ha incrementat a causa de diverses queixes de veïns per temes d’estacionament, té una clara intencionalitat i no s’ajusta a la realitat. Només cal que preguntem al veïnat. Pel que si que estem preocupats el veïns és per la perillositat i manca de visibilitat a l’entrada del carrer. Posats a fer comencem per mirar de solucionar aquest punt negre perquè algun dia hi haurà una desgràcia.

Per últim i pel que fa al caporal 1.028, em sembla poc professional i molt significatiu que aquest senyor faci constar a les observacions de la multa que <<PORTA ADHESIUS IL·LEGALS A LES 2 PLAQUES DE MATRÍCULA “CAT”>> (malgrat aquest no és el motiu de la sanció),  i en canvi no vegi la necessitat d’escriure ni una sola lletra a l’apartat del “fet denunciat”. També em sembla una mala praxis que aquest agent no apliqui sempre el mateix criteri, ja que com deia en el post anterior el caporal 1.028 ja m’havia multat un cop anteriorment i ja portava el “CAT”, però aleshores no va creure convenient fer cap observació. Qui sap? Potser coses de l’estat d’ànim…

En qualsevol cas ara que ens han dit que “l’Ajuntament de Torelló mai ha imposat una sanció per portar el CAT a la matrícula” procurem que la cosa continuï així. I ja de pas si a més podem deixar de fer observacions sobre determinats temes i presentar la informació d’una forma més clara, millor que millor…

cat

 

 

Un pensament sobre ““ASSABENTAT” PER OBSERVACIONS I NOTA DE PREMSA

 1. Hola Lluís.

  M’alegra veure que la repercussió ha posat en un compromís a l’Ajuntament i, per extensió, a la Policia Municipal i a l’agent en qüestió.

  Ara, a sobre busquen excuses on no n’hi ha per tal d’estalviar-se un reconeixement de l’error i la disculpa corresponent, i aquí sí que els collaria, i fort.

  En primer lloc, la denúncia ha d’especificar el motiu a l’apartat nº 4 (Fet denunciat) i no n’hi ha cap, així que la multa ja no té cap validesa.

  D’altra banda, com que no hi ha especificat el motiu de la infracció, les observacions ja no són “a títol merament informatiu” sinó el motiu de la sanció, atès que NO HAN POGUT MARCAR cap de les opcions habituals previstes. I com que l’article suposadament infringit no té res a veure amb el fet denunciat, tampoc té cap validesa.

  En qualsevol cas, jo no pagaria la multa, si és que t’arriba, doncs hi ha sobrats motius per a fer al·legacions. I no estaria malament deixar-los una mica més retratats, si et ve de gust riure una estona, explicant que no saben ni per què et volen multar.

  Una encaixada.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s