WOPR I EL TRES EN RATLLA

Fa dies que l’escenari polític del país em recorda a una pel·lícula que Matthew Broderick va protagonitzar als anys 80 i que portava per títol WarGames. Pels qui no l’han vista d’entrada gomet vermell per no haver-ho fet i advertir-los que si tenen intenció de fer-ho han de deixar de llegir a partir d’aquest moment perquè passo a exercir d’espoiler. Aquest thriller de ciència ficció tenia com desllorigador final una partida de tres en ratlla que servia per fer entendre a un ordinador que controlava el sistema de míssils nord americà, que un conflicte nuclear entre l’antiga URSS i els Estats Units no tenia vencedor possible. Ningú podria acabar guanyant.

Ara, arribat a casa després del debat enriquidor que hem protagonitzat avui a Manresa els militants i col·laboradors de la CUP, encara se’m fa més evident aquesta sensació d’estar “protagonitzant” aquesta pel·lícula. Tinc la impressió que les forces favorables a la independència estem immersos en una partida de tres en ratlla que pot acabar, com en la pel·lícula esmentada, en unes taules eternes perquè les fitxes que es mouen semblen tenir la intenció només de contrarestar el moviment de l’adversari i no la d’obrir la partida.

Tant de bo que com el superordinador WOPR que sortia al film ens en adonem a temps que així no hi ha guanyador possible, que així tots hi perdem.

The-Only-Winning-Move-is-NOT-to-Play

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s